Home » Χρήσιμα » Τι είναι μια χειροποίητη εικόνα και γιατί θεωρείται ένα καλό δώρο;

e(λα)pam(ε)

epam-hellas-favicon

Velvet 96.8

Τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

Θες ενημέρωση;

  Τι είναι μια χειροποίητη εικόνα και γιατί θεωρείται ένα καλό δώρο;

  Οι εικόνες των Αγίων είναι μια αρχαία χριστιανική παράδοση. Οι χειροποίητες εικόνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα για τα παραδοσιακά Χριστούγεννα, το Πάσχα αλλά και τις ονομαστικές εορτές, έναν γάμο ή βάφτιση. Θεωρούνται σύμβολα καλής τύχης, ευτυχίας, ευλογίας του Αγίου που εικονίζουν και άλλων ενάρετων χαρακτηριστικών.

  Οι χειροποίητες εικόνες είναι συνήθως ζωγραφισμένες στο χέρι σε ξύλο ή καμβάδες. Το μέγεθος της εικόνας υπαγορεύεται από τον προστάτη Άγιο αλλά και από την επιθυμία του αγοραστή.

  Στον κόσμο του διαδικτύου, υπάρχει μεγάλη σύγχυση όσον αφορά την εύρεση του καλύτερου μέρους για την αγορά εικόνων αγίων. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που προσφέρουν εικόνες χαμηλής ποιότητας σε υψηλή τιμή.

  Ένα καλό μέρος για να αγοράσετε εικόνες Αγίων για δώρο είναι από έναν αξιόπιστο ιστότοπο που προσφέρει μια ποικιλία εικόνων διαφορετικού μεγέθους και ποιότητας αλλά και σε διαφορετικές τιμές.

  Γιατί να αγοράσετε χειροποίητες εικόνες Αγίων για δώρα

  Οι εικόνες χρησιμοποιούνται σε πολλές εκκλησίες και σπίτια για να αναπαραστήσουν σημαντικές στιγμές της ζωής των Αγίων. Για παράδειγμα, η εικόνα του Αγίου Γεωργίου χρησιμοποιείται συχνά για να δηλώσει θάρρος.

  Οι εικόνες είναι κάτι περισσότερο από πίνακες ή εικόνες, είναι αντικείμενα που έχουν θρησκευτικό νόημα γι’ αυτά. Οι εικόνες θεωρούνται επίσης ως έκφραση της προσωπικής πίστης κάποιου.

  Όταν κάνετε δώρο σε κάποιον μια εικόνα, είναι σαν να μοιράζεστε τις δικές σας πεποιθήσεις μαζί του και να του δείχνετε πόσο σημαίνουν για εσάς. Η εικόνα του Αγίου θα είναι με το άτομο για όλη του τη ζωή, επομένως είναι σημαντικό να αγοράσετε κάτι χειροποίητο με αγάπη και φροντίδα.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε μια εικόνα Αγίου στο Διαδίκτυο;

  Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να βρεις το τέλειο δώρο για κάποιον για τα Χριστούγεννα ή οποιαδήποτε άλλη περίσταση πραγματικά! Ειδικά αν ψάχνετε για κάτι τέτοιο αλλά η διάδοση των eshops και η εξάπλωση του ίντερνετ έχουν βοηθήσει τόσο τους αγοραστές να έχουν πρόσβαση σε μεγάλο όγκο εικόνων αλλά και πολλούς αγιογράφους και καταστήματα με εικόνες να προωθήσουν τις χειροποίητες εικόνες που δημιουργούν ή απλά εμπορεύονται.

  Η αγορά χειροποίητων εικόνων Αγίων είναι η καλύτερη επιλογή για δώρο στις εξής περιστάσεις:

  Για ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο, η καλύτερη επιλογή είναι μια χειροποίητη εικόνα του Αγίου.

  Μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό πασχαλινό δώρο.

  Υπάρχει κάτι για όλους – είτε ψάχνετε να πάρετε εικόνες Αγίων για τον εαυτό σας είτε για κάποιον άλλο – είναι όλες υπέροχες και αυτό που πρεσβεύουν μοναδικό για τον καθένα μας!

  Πώς να επιλέξετε την σωστή εικόνα – αγιογραφία για αγορά

  Οι εικόνες και οι αγιογραφίες συχνά ανατίθενται για ιδιωτική χρήση. Μπορούν να παραγγελθούν ως ένδειξη ευχαριστίας προς τον άγιο, ως μέρος μνημόσυνου ή ως πράξη αφοσίωσης ή ευσέβειας.

  Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε για ποιον Άγιο ψάχνετε. Διαφορετικοί Άγιοι έχουν εξειδικευμένες εικόνες και αγιογραφίες που αντιστοιχούν στην ιστορία της ζωής τους και σε αυτό που πρεσβεύουν. Για παράδειγμα, η εικόνα και η αγιογραφία της Αγίας Λουσίας θα διαφέρουν ανάλογα με το αν απεικονίζεται ως παρθενομάρτυρας ή ως μητέρα που προστατεύει την κόρη της.

  Διαφορετικοί Άγιοι παρέχουν επίσης διαφορετικά οφέλη – συχνά προστασία από ορισμένους κινδύνους όπως καταιγίδες στη θάλασσα ή ξαφνικός θάνατος – επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη σωστή ερώτηση στον σωστό άγιο πριν αναθέσετε μια εικόνα ή αγιογραφία.

  Τα καλύτερα μέρη για να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές σε χειροποίητες εικόνες των Αγίων

  Κι ερχόμαστε και στο επίμαχο ερώτημα της τιμής. Εικόνες των Αγίων μπορείτε να βρείτε σε πολλά μέρη, αλλά είναι δύσκολο να βρείτε ένα μέρος που να έχει τις καλύτερες τιμές και υψηλή ποιότητα. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε π.χ. οικονομικές εικόνες της Παναγίας. Πόσο κοστίζει μια εικόνα Αγίου, λοιπόν;